Szezonvég 

2017.09.02.

Csütörtökön kezdődik a központi szúnyoggyérítés

Köszönhetően az ilyen szempontból kifejezetten kedvező időjárásnak, valamint az egyre jobb szakmai megalapozottsággal, valamint technológia feltételekkel tervezett és megvalósított kivitelezéseknek a 2017-es év nyara hazánk egyetlen térségében sem a szúnyogártalmakról lesz emlékezetes.

A csípőszúnyogok komolyabb mértékű kellemetlenkedése az idei évben május végén jelentkezett először. Ekkortól néhány hétig, főképp a Duna vonalában, illetve a települések fás vegetációfoltokkal érintkező részterületein általánosan, a szúnyogoké volt az esti főszerep. Június végétől azonban a kirajzott példányok korlátozott életideje, a kezelések eredményessége, valamint az utánpótlás hiánya miatt folyamatosan és országszerte mérséklődött a szúnyogártalom – egészen a csaknem nulláig. A fentiek miatt az augusztus 20 előtti időszakban több régióban is már csak a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű településekre korlátozódtak a gyérítések. 

A tenyészőhelyek állapota, az aktuális időjárás, valamint a következő hetek időjárására vonatkozó prognózisok alapján, a csípőszúnyog ártalom kiterjedt és érdemi megjelenésével az őszi időszakban sem kell sehol sem számolnunk.

Szerző: Munkacsoport

Kép: Andrási Lőrinc

Megosztás

Cím:
8360 Keszthely,
Vak Bottyán utca 37.

CONTACTS
pannonia(kukac)pkkft.hu
facebook.com/szunyoggyerites/

© 2016 Minden jog fenntartva Pannónia Központ Kft.

NYILATKOZAT