free bootstrap template

Ez a szezon is elmúlik – de csak lassan…

2016.08.28.

Ez a szezon is elmúlik – de csak lassan…    2016.08.27.

Ez az év nem a szúnyogok és a nyárias időjárás menetrend szerinti, augusztusi nemzeti ünnepünk dátumához kötött elmúlását hozta. A nyár második felében is kitartó, ismételt esőzések és azokat követő kánikulai időjárást mutató időszakok eredménye, hogy sokfelé még mindig magasak a csípésszámok. Utóbbi főképp az olyan fás vegetációfoltok térségében figyelhető meg, ahol az erdei pocsolya típusú mikrotenyészőhelyek idei rendszeres jelenléte lehetővé teszi az embert támadó csípőszúnyogok szinte folyamatos fejlődését, valamint azok kirepülő felnőtt egyedeinek védelmét.

A fenti típusú területeket nagyobb részarányban tartalmazó régiókban – az országos gyérítési program lezárását követően – még mindig zajlanak kémiai gyérítések. Ezek alapján az önkormányzatok és társulások megrendelésében a mostani hetekben többek között kezelések történtek a Balaton és a Tisza-tó térségében, valamint a Dunakanyar néhány településén. 

Az időjárási előrejelzések ismeretében ez a szúnyogszezon csak nagyon lassan fog leperegni, több térségben még akár hetekig is számolni kell a kis vérszívók egyre fogyatkozó kellemetlenkedésével. A fentiekből jól látszik és gyakorlati szempontból megjegyzendő, hogy az idei év ismételten felhívta a figyelmet az országos programokat kiegészítő, lokális kezelések fontosságára.


Szerző: pkkft.hu

Megosztás

Cím:
8360 Keszthely,
Vak Bottyán utca 37.

CONTACTS
pannonia(kukac)pkkft.hu
facebook.com/szunyoggyerites/

© 2016 Minden jog fenntartva Pannónia Központ Kft.

NYILATKOZAT